May14 , 2021

Current Affairs Questions 2021 for January 1 – 6 | Daily Updated Quiz on National and International Affairs

Must Read

iWanSabihttps://www.iwansabi.com/
iWanSabi is a Nigerian rooted pidgin English which simply means – I Want To Know. As its name implies, iWanSabi is Nigeria’s leading Current Affairs, General Knowledge-base and e-Learning website designed primarily to provide high quality content for students, job aspirants of various examinations in Nigeria, private and public servants and NEWS for the general public.

Current Affairs Questions 2021 for January 1 – 6 | Daily Updated Quiz on National and International Affairs

1. Who was the first senate president of the fourth republic?

[A] Chuba Okadigbo
[B] Wada Nas
[C] Evan Enwerem
[D] Don Etiebet

Correct Answer: C [Evan Enwerem]

2. What was General Babangida’s position before becoming president?

[A] Chief Of Staff Supreme headquaters
[B] Chief of Army Staff
[C] GOC 82 Batallion
[D] Niger State Governor

Correct Answer: B [Chief of Army Staff]

3. Who captained the Olympic gold medal winning team of 1996?

[A] Jay Jay Okocha
[B] Sunday Oliseh
[C] Nwankwo Kanu
[D] Celestine Babayaro

Correct Answer: C [Nwankwo Kanu]

4. Whose face is on the 20 Naira Note?

[A] Murtala Muhammed
[B] Sani Abacha
[C] Obafemi Awolowo
[D] Herbert Macauly

Correct Answer: A [Murtala Muhammed]

5. Who was the chief security officer under Gen. Abacha?

[A] Gen. Oladipo Diya
[B] Prof. Ibrahim Gambari
[C] Sgt. Rogers
[D] Major Hamza Al-Mustapha

Correct Answer: D [Major Hamza Al-Mustapha]

6. What is the capital of Abia State?

[A] Aba
[B] Lagos
[C] Okigwe
[D] Umuahia

Correct Answer: D [Umuahia]

7. Who was the presidential candidate of the defunct Great Nigeria People’s Party (GNPP) in the 1979 presidential election?

[A] Waziri Ibrahim
[B] Abdu Tofa
[C] Tunji Braithwaite
[D] Balarabe Musa

Correct Answer: A [Waziri Ibrahim]

8. Who was Olusegun Obasanjo’s Vice President during his first term as elected president?

[A] Bola Tinubu
[B] Abubakar Atiku
[C] Arthur Nzeribe
[D] Bashir Magashi

Correct Answer: A [Abubakar Atiku]

9. Who was the Chief of Army Staff during Olusegun Obasanjo’s first regime 1976-1979?

[A] Muhammed Buhari
[B] Theophilous Danjuma
[C] Shehu Yar’Adua
[D] Joshua Dogonyaro

Correct Answer: B [Theophilous Danjuma]

10. Who was the head of the Interim National Government replaced by Gen. Abacha?

[A] Olu Falae
[B] MKO Abiola
[C] Ernest Shonekan
[D] Douglas Aniemena

Correct Answer: C [Ernest Shonekan]

 

- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Latest News

MTN resumes sales of SIM card, see list of approved MTN stores

MTN Nigeria has announced that it has resumed sales of SIM card in some select MTN stores across the...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img