Nigeria Population Current Affairs 2020

nigeria-population-commission

1. Nigeria is officially known as the?

Answer: Federal Republic of Nigeria

Nigeria-population

2. Nigeria is located on the?

Answer: Western coast of Africa

3. How many languages are spoken in Nigeria?

Answer: 520 different languages

4. Nigeria declared its independence from the United Kingdom on?

Answer: October 1, 1960.

5. As of 2020, the estimated population of the country is over?

Answer: 206.14 million

6. World population wise, Nigeria is ranked?

Answer: 7th in the world

7. The total surface area of Nigeria is approximately?

Answer: 923,768 square kilometers

8. The density of Nigeria is around?

Answer: 212.04 individuals per sq km

9. Aside Lagos State, the 5 other Nigerian cities with population over 1 million are

Answer: Kano, Ibadan, Kaduna, Benin City, and Port Harcourt

10. Nigeria is bordered with four countries, name them

Answer: Benin, Cameroon, Chad and Niger

Was this helpful?

1 / 0


Leave a Reply 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!